Жителите на Пекин опразват супермаркетите.Причината е, че градската управа нареди да

...
Жителите на Пекин опразват супермаркетите.Причината е, че градската управа нареди да
Коментари Харесай

Почна се! Пак от там! Хората в паника пазаруват като за последно! Идва Локдаун

Жителите на Пекин опразват супермаркетите.

Причината е, че градската администрация подреди да бъде ускорено построяването на центрове за карантиниране и полеви лечебни заведения, съобщи Асошиейтед прес, представени от Труд.

Несигурност и непотвърдени клюки за локдаун в някои от кварталите на Пекин провокираха търсене на храна и други артикули, каквото не е имало от месеци. Дневните случаи в страната доближиха рекордни нива, като през днешния ден беше обявено за 32 695 случая. От тях 1860 са в Пекин, множеството - безсимптомни.

Импровизираните карантинни центрове и полеви лечебни заведения, небрежно устроени във физкултурни салони, изложбени центрове и други огромни закрити места, станаха печално известни с неприятните условия за живот и дефицита на храна. Повечето от жителите на града към този момент бяха посъветвани да не напущат комплексите, в които живеят, като към някои от тях към този момент се издигат заграждения. На входовете чиновници, облечени в бели защитни костюми стопират неупълномощени лица и карат жителите да сканират здравните приложения на телефоните си, с цел да получат достъп.

Някои от приложенията за доставки на хранителни артикули в Пекин бяха претрупани. Увеличаването на търсенето в композиция с дефицит на чиновници значи, че някои клиенти на известната онлайн услуга не са успявали да си резервират доставки на артикули в границите на деня.

Някои китайски консуматори на онлайн приложенията настояват, че дефицитът на чиновници се дължи на това, че някои от доставчиците живеят в комплекси, сложени под локдаун. АП отбелязва, че не е съумяла да удостовери тази информация от самостоятелни източници.

Междувременно управляващите в град Нанцзин оповестиха, че в града от на следващия ден ще се прави всеобщо тестване в продължение на пет поредни дни, съобщи Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР